Sem Ana Hering (rojena Kokošinek). Rodila sem se 30.12.1981, osnovno in srednje šolanje zaključila doma, potem pa se odpravila na študij v Ljubljano. Po izbobrazbi sem diplomirana univerzitetna sinologinja in profesorica filozofije.

Veliko sem potovala, saj me je že študijsko pot zanesla za leto na Kitajsko (Kunming, 2004/05), kar me je tako navdušilo, da sem prepotovala lep kos Azije (LRK, Vietnam, Laos, Malezija, Singapur, Indonezija, Hong Kong, Bruneji, Ruska federacija,…). Skromno leto sem preživela tudi na Novi Zelandiji, kjer sem delala in potovala, spotoma pa odkrivala tudi lepote Polinezije in šla zato obislati tudi Samoo.

Po času potovanj sem nekaj časa delala v Novi Gorici v igralniškem velikanu Hit, nato pa spoznala mojo ljubezen, se poročila, rodila dva otroka in se preselila nazaj na meni ljube Jesenice, kjer vztrajam zadnjih šest let. Jesenice so morda res “periferija”, ampak ta blog je vseeno živ dokaz, da se tudi tu kaj zanimivega dogaja, predvsem pa da se tu najde kar nekaj brutalno iskrenih, klenih in zanimivih Gorenjcev.